کد خبر : ۳۴۴۲۶۵
زمان انتشار :
facebook telegram twitter google+ cloob Yahoo print

پایگاه خبری محیط زیست ایران

۲۰ اولویت پژوهشی کشور در بخش بهداشت و ایمنی غذایی

اولویت های پژوهشی کشور در بخش سلامت و ایمنی غذایی منتشر شد.

۲۰ اولویت پژوهشی کشور در بخش بهداشت و ایمنی غذایی

به گزارش پایگاه خبری محیط زیست ایران، گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری ، سیاست ها و اولویت های پژوهش و فناوری کشور در بازه زمانی ۱۳۹۶-۱۴۰۰ در بخش سلامت و ایمنی غذایی مشخص شد.

این اولویت ها از سوی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) پیگیری می شود.

اولویت های پژوهش کشور در بخش سلامت و ایمنی غذایی به شرح ذیل است:

1-ارتقاء جایگاه علوم پایه به عنوان پیش ران پژوهش و فناوری به منظور گسترش مرزهای دانش برای تولید مواد اولیه دارویی

2-توسعه علم و فناوری در زمینه فرآوری و بسته بندی مواد غذایی، کاهش ضایعات مواد غذایی، پالایش آلاینده ها در محصولات غذایی خام و فرآوری شده و صنعتی کردن محصولات غذایی سنتی و محلی با رویکرد اصلاح سبک تغذیه

3-تولید محصولات غذایی فراسودمند، مکمل های غذایی، غذادارو  و محصولات غنی شده و تولید فرآورده های غذایی در راستای کاهش مواد مضر نظیر چربی، نمک، شکر و غیره.

4-توسعه فناوری های نوین (شامل نانوپزشکی) غربالگری، پیشگیری و تشخیص زودرس بیماری ها به ویژه بیماری های قلبی- عروقی، مغزی، سرطان، بیماری های خونی، بیماری های مزمن کلیوی، تنفسی، دستگاه گوارش، دیابت، فشار خون و کلسترول.

5-توسعه و بومی سازی فناوری های ساخت صنعت داروسازی، داروهای راهبردی با ارزش افزوده بالا، فناوری های نوین دارویی شامل بایوسیمیلارها، تینیب ها، فرآورده های خونی، مونوکلونال آنتی بادی ها، داروهای نوترکیب وانواع شیمیایی با توجه به بیماری های در حال گسترش در کشور و جهان.

6- شناسایی و مقابله با عوامل خطر اصلی رفتاری مربوط به بیماری های غیرواگیر از جمله استعمال دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی، مصرف الکل،عوامل خطر متابولیک/ فیزیولوژیک این بیماری ها مشتمل بر افزایش فشار خون، افزایش قندخون، افزایش کلسترول و اضافه وزن.

7-بسط و توسعه استفاده از سلول های بنیادی در درمان بیماری های شایع (سرطان) تولید و ارزیابی داروها

8-کاربرد سلول درمانی (انواع سلول ها) و مهندسی ژنتیک در بیماری ها به خصوص بیماری های صعب العلاج

9- ارتقاء فناوری های تولید مواد جانبی مورد نیاز صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی نظیر رنگ ها و اسانس های با درجه دارویی

10- اوتیسم و بیماری های عصب- تحولی در کودکان، صرع و اختلالات مربوط، اختلالات روان پریشی، اختلالات خلقی نظیر افسردگی، اعتیاد ومسائل مربوط، بیماری های نوردژنراتیو و التهابی مغز شامل آلزایمر، پارکینسون و مالتیپل اسکلروزیس (MS)

11- تعیین بار بیماری های خونی، نقص ایمنی اولیه و HIV و سرطان و هزینه اثربخشی Cost Effectiveness و فارماکواکونومی درمان بیماری Active Surveillance برای برآورد بار بیماری های عفونی بازپدید و نوپدید.

12-طراحی و تولید ابزارها، تجهیزات پزشکی و توانبخشی، بیوسنسورها و نانوسنسورها، میکروربات ها، نانوربات ها، داروهای بیوالکترونیک، پهپادهای سلامت، تله مدیسین و ربات های پزشکی.

13-مهندسی بافت، سلول و ارگان در مدل سازی ساختار سلول و بازسازی و بهبود بافت های آسیب دیده

14- بیوانفورماتیک کاربردی در بیولوژی سیستمیک System Biology و طراحی تکنولوژی های جدید در تشخیص های مولکولی، بکارگیری تکنولوژی های جدید اومیک (ژنومیک، ترانسکریپیومیک و پروتئومیک) و کمک به درک بهتر فراینده های پیچیده از قبیل رشد سلول، ترانسفروماسیون و تکامل و در تشخیص و پاتوژنز بیماری ها

15-طراحی و توسعه استخراج، تولید،ارزیابی و تضمین کیفیت فرآورده های دارویی به خصوص از ترکیبات غیرصناعی وگیاهان دارویی

16-توسعه و بهبود داروهای دامپزشکی در ایجاد عوارض ناشی از ورود این داروها به چرخه غذایی انسان

17- مطالعات فارماکوژنتیک به منظور شناسایی واریانت هایی که منجر به کاهش عوارض جانبی داروها شده و مطالعاتی که امکان داروهای مناسب با دوز مناسب برای هر بیمار (به طور اختصاصی) را فراهم می آورد.

18- توسعه سامانه های نوین ژن، پروتئین و واکسن رسانی

19-توسعه دانش فنی استریل مواد و تجهیزات پزشکی و تولید رادیوداروها با استفاده از دستگاه های مولد پرتو

20- توسعه و تولید داروهای پیشرفته با منشا گیاهی به منظور کنترل و درمان بیماری های مختلف اعم از سرطان، آلزایمر، هپاتیت، دیابت، فشار خون و کنترل کننده وزن و درمان چاقی.

کلید واژه :

اولویت پژوهشی

،

ایمنی غذایی

ثبت نظرات
captcha